Vragen van Google


U Googled, ik antwoord.... februari 2011

Je dacht zeker dat ik het vergeten was. Meestal krijg je dit artikel namelijk aan het begin van de nieuwe maand. Maar nu iets later.

Ik kan het namelijk ook wel eens druk hebben en het was best een hels karwei. Iedere keer wordt het wat moeilijker om de unieke zoekwoorden er uit te halen. Het heeft immers niet zoveel zin om woorden te behandelen die we al een keer gehad hebben. Maar het worden er steeds meer en meer. Maar wat ik de meest interessante zoekwoorden van februari 2011 vond:

instellingen voor foto in zwembad

Het ligt er een beetje aan. Hoeveel licht er is. Zwembaden zijn, voor fotografie, meestal niet zo netjes verlicht. Laten we beginnen met zelf meer licht toevoegen door te flitsen. Niet doen. Water reflecteert en je flitser zal dat effect alleen nog maar versterken. Het water wordt er niet fraaier op.
Wat dan wel? Je wilt de bewegingen een beetje bevriezen, dus afhankelijk van welke zwemsport je fotografeert, zou ik zo voor recreatief zwemmen rond de 1/60 zitten en bij echte sporten als waterpolo, wat meer richting 1/250. Ik zou eigenlijk veel snelere sluitertijden willen, maar daar is vaak niet voldoende licht voor. Het diafragma kun je misschien het beste zo open mogelijk houden. En qua iso wil je ook niet te hoog. Ruis in de blauwe partijen is zeer, zeer lelijk. Probeer dus, afhankelijk van welke camera je hebt, niet te hoog te gaan. Zeg bijvoorbeeld iso 800.
Maar ten alle tijden; belicht correct

 


U Googled, ik antwoord.... januari 2011

Een nieuw jaar, nieuwe vragen. Wederom deze maand een tiental interessante zoektermen van Google die ik hier wat nader zal uitleggen

1) Threshold uitleg

D'r zijn verschillende filters in Photoshop die gebruik maken van de term Threshold. Dit houd feitelijk 'drempel' in en bepaalt waar de grens ligt waar het filter begint.

2) Documenten fotograferen

Waarom niet scannen? Da's veel makkelijker en sneller. Een goede scanner maakt er meteen een PDF-bestand van.
Maar niet alles is te scannen. Soms heb je boeken die er simpelweg niet onder passen. Dan is fotograferen een optie. Een statief is een must. Zonder kun je een fatsoenlijke foto vergeten. Het beste resultaat krijg je als je de camera loodrecht op het boek kan richten. En met een statief maakt het ook niet uit dat je sluitertijden wat langer zijn. Gebruik wel een draadontspanner, anders beweeg je misschien nog wel de camera.
Qua instellingen? Iso 100 en diafragma f/8.0 zijn mooie waardes. Sluitertijd maakt niet uit of dat 1 seconde is, want je gebruikt een statief.

   

U Googled, ik antwoord.... December 2010

Achter mijn website en blog draait Google Analytics. Dat is een stukje software van Google waarmee ik wat inzicht heb in wie wanneer en waarvandaan mijn site bezoekt.

Ik kan daar ook zien met welke zoekwoorden mensen mijn website vinden. Op zich heel interessant om te zien hoe ik het doe op het wereldwijde web. Het zal jou natuurlijk een biet wezen, maar toch.

Laat ik het ook maar eens gebruiken om de meest interessante zoektermen letterlijk te behandelen. Mensen typen op google soms gewoon een vraag. Vanaf vandaag ga ik iedere keer aan het einde van de maand tien zoekopdrachten waarmee mensen bij mijn site uitgekomen zijn letterlijk behandelen. Niet al te makkelijk om uit te kiezen aangezien in de maand december ook met meer dan 600 verschillende zoekopdrachten mijn website is gevonden. Maar goed, daar gaan we

   

U Googled, ik antwoord.... November 2010

Achter mijn website en blog draait Google Analytics. Dat is een stukje software van Google waarmee ik wat inzicht heb in wie wanneer en waarvandaan mijn site bezoekt.

Ik kan daar ook zien met welke zoekwoorden mensen mijn website vinden. Op zich heel interessant om te zien hoe ik het doe op het wereldwijde web. Het zal jou natuurlijk een biet wezen, maar toch.

Laat ik het ook maar eens gebruiken om de meest interessante zoektermen letterlijk te behandelen. Mensen typen op google soms gewoon een vraag. Vanaf vandaag ga ik iedere keer aan het einde van de maand tien zoekopdrachten waarmee mensen bij mijn site uitgekomen zijn letterlijk behandelen. Niet al te makkelijk aangezien in de maand november met meer dan 200 verschillende zoekopdrachten mijn website is gevonden. Maar goed, daar gaan we

   
joomla template

Alle artikelen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteurschap ligt bij de auteur: Jeroen de Jong. Ook de getoonde foto's vallen onder het auteursrecht van de maker. In alle gevallen, behalve de artikelen in de categorie De Geschiedenis Van De Fotografie is dat eveneens Jeroen de Jong. In de rubriek De Geschiedenis Van De Fotografie is het de fotograaf waar het artikel over gaat. Gebruik van beelden of andere info van deze site is zonder vooraf schriftelijke toestemming niet toegestaan.