Film


GoPro Hero 2

Ja, ik ben de laatste tijd nogal druk. Druk met de auto's en druk met het voetbal.
En het stukje vrije tijd wat ik daarin nog over heb (en geloof me, da's niet zoveel) gaat op aan mijn nieuwste aanwinst; de GoPro Hero 2.

Wat is dat?
Ga ik je uitleggen. Het is een kleine camera in een waterdichte behuizing en je kunt hem vrijwel altijd en overal kwijt.
De camera kan filmen in Full HD-kwaliteit (wat op fotografisch gebied natuurlijk geen bal voorsteld, het blijft 2 megapixels, maar voor film is het best leuk) en kan fotograferen (op een respectabele 11 megapixels, dat is toch wel interessant)

Om even met een klein plaatje te laten zien wat het is, dat is uiteindelijk toch veel makkelijker:

Go Pro Hero 2


De afmetingen van de camera zelf zijn erg klein; 60mm hoog, 42mm breed en 30mm diep. Niet zo groot dus. En dat maakt het handig om hem ergens in te bouwen waar je met je lompe fotocamera niet zo welkom bent.

 


Ik zei wel rustig aan...

Ja, dat blogde ik gisteren, of eergisteren.
Want ik heb sinds kort een fotocamera waar ik ook mee kan filmen (Canon 7D) en daar wil ik de komende tijd mee epxerimenteren. Maar zo ongeduldig als ik soms ben, moet dat natuurlijk ook allemaal weer een beetje snel.

Dus ik vanavond na het eten op mijn gemak naar de kruising op de hoe gesjouwd en heb daar op mijn gemak met camera en statief staan 'klooien'.
Ja, klooien is misschien wel het juiste woor, want het is natuurlijk allemaal nieuw voor me.
Ik had twee objectieven bij me, de 15mm fish eye en de 24mm tilt-shift.

Vervolgens naar huis gestrompeld. Ik ben anderhalve maand terug aan een hernia geopereerd en het is nog steeds totaal niet goed.
En op bed met de veel te trage laptop aan het editten geslagen.

Korte reactie deze keer, maar om tot dit filmpje te komen ben ik van half zeven tot 9 uur vanavond bezig geweest.....
Fotograferen is zoveel sneller


   
joomla template

Alle artikelen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteurschap ligt bij de auteur: Jeroen de Jong. Ook de getoonde foto's vallen onder het auteursrecht van de maker. In alle gevallen, behalve de artikelen in de categorie De Geschiedenis Van De Fotografie is dat eveneens Jeroen de Jong. In de rubriek De Geschiedenis Van De Fotografie is het de fotograaf waar het artikel over gaat. Gebruik van beelden of andere info van deze site is zonder vooraf schriftelijke toestemming niet toegestaan.