Algemeen


Geen nieuwe updates meer

Ik blog nu sinds december 2009. Toch bijna 4 jaar weer.

Maar eigenlijk moet ik eigenlijk wekelijks een update plaatsen. Dit is zeer lastig.
Bloggen is iets waar stiekem toch veel tijd in gaat zitten. En, net als bij veel mensen, is dat bij mij ook een groot probleem.

Veel van mijn tijd gaat op aan de fotografie. Niet alleen qua werk, maar ook zeker qua hobby. Het is gewoon zo leuk om te doen. 
Maar ook die tijd moet spaarzaam verdeeld worden.

Enerzijds wil ik ook nog met regelmaat in de studio (of op locatie) met modellen bezig zijn, mijn eigen website moet bijgehouden worden, ik ben nog actief op tal van fotografiefora, en dan moet er ook geblogd worden.

   


Foutje in het Rijksmuseum?

Ik ben vandaag naar Amsterdam geweest. Plaatjes kijken in het Rijksmuseum. Ja, culturele vakantie dit jaar. Vorige week nog in het Brera van Milaan naar de Italiaanse schilderijen gekeken, vandaag lag het accent op de Nederlandse meesters. Nu ging ik niet voor Rembrandt, maar meer voor de stillevens (Hoewel er ook eentje van Rembrandt hangt hoor)

Nu hing er onder andere een schilderij van Pieter Claesz. Er hingen er wel meer van zijn hand, maar ik bedoel specifiek even het Stilleven met kalkoenpastei:

   


Bijna mijn camera gejat

Vandaag kwamen de Koning en Koningin naar Brabant. Ze zijn bezig aan een soort introductie-ronde door alle provincies. Zo kwamen ze ook in De Parel van het Zuiden; Oisterwijk.

Een collega was daarvoor geaccrediteerd (red. perstoegang) en ik verwachtte eigenlijk de rest in de regio te mogen fotograferen vandaag, maar in ieder geval niet in Oisterwijk te komen. Maar al in de ochtend kreeg ik te horen dat ik met de journaliste een stukje op pad moest om 5 mensen te portreteren die dan ook een kort stukje in de krant kregen.

En als ik daar toch rondliep, dan mocht ik ook meteen sfeerfoto's maken.
Dus ik daar op tijd naar toe om een plekje te bemachtigen. Ik wilde een beetje een overzichtsfoto.

Helaas werd het een en ander alweer omgegooid en veranderde de plannen. Mijn collega moest bepaalde dingen op de foto hebben, maar vanuit de persvakken was dat onmogelijk. Ik zou me dan daar op concentreren zodat we toch de beelden zouden hebben die we moesten hebben. Zij het dat mijn mogelijkheden ook maar beperkt waren.

Ik dus een stukje lopen en een andere plek gezocht.....

 

   


Presentatie van een werk

Zoals je onlangs hebt kunnen lezen had ik een stilleven gemaakt.

Ik was er best tevreden over en kwam op het idee om de foto af te laten drukken en aan mijn moeder te geven voor haar verjaardag. Heeft ze ook eens een keer een 'echte Jeroen' aan de muur hangen. Dat proces is, na het maken van de foto, twee-ledig.

1) De afdruk
2) Het inlijsten

Laat ik met het inlijsten beginnen. Waarom zou ik het op de juiste volgorde doen?

Ik vond dat de foto in een lijst moest komen die enerzijds een klein beetje aansloot bij de huiskamer van mijn moeder, maar nog veel belangrijker, aansloot bij de foto. Zodra je je foto gaat inlijsten wordt het geheel namelijk wat groter en de lijst springt net zo in het oog als de foto. Een lelijke lijst kan alles verpesten.

Nu kon ik naar de expo rijden en daar een lijstje uitzoeken. Afdrukje laten maken bij de Hema en dan durf ik te wedden dat ik onder de 25 euro klaar zou zijn. Dat lijstje kon eigenlijk ook nog wel van de Hema komen, helemaal makkelijk. Maar dat zou het niet worden.

   

 


Modellen met kleine borsten

Google blijft nog steeds de populairste zoekmachine als het gaat om artikelen op mijn blog of website.

Negen van de tien keer zijn de zoekopdrachten ook echt wel gerealteerd aan mijn site. Soms totaal niet, en soms hangt het er tussenin.

Bij tijd en weilen pik ik er wel eens een paar tussenuit en daar geef ik dan antwoord op, al dan niet dat ik daar wat de draak mee steek. Meestal pak ik er een stuk of tien, maar vandaag maar eentje:

wat gebruiken modellen met platte borsten?

Ik vind het een beetje een vreemde vraag. Lastig om te snappen wat er nu precies bedoeld wordt.
Ik ga er gemakshalve vanuit dat er gezocht wordt naar een antwoord wat die modellen zouden moeten doen om hun borsten groter te laten lijken.
Nu ben ik fotograaf, en geen model. Daarnaast ben ik man, en in die hoedanigheid ook niet in het bezit van borsten. Twee feiten, maar laat ik er toch eens naar eigen kunnen serieus op ingaan.

Wat is er mis met een model met kleine borsten?

Niets in mijn ogen. Ik vind dat je meer naar het totaalplaatje moet kijken. Als alles in verhouding is dan denk ik dat een model met kleinere borsten heus niet onder hoeft te doen voor een model met een vollere cup. Ja, met kleinere borsten zul je niet zo snel voor lingeriefoto's van Victoria Secret te hoeven poseren, maar je kunt nog steeds een succelsvolle modellencariere hebben. Voorbeelden van modellen met kleine borsten zijn Milla Jovovich (Onder andere Loreal, Calvin Klein, Chanel, Donna Karen), Kate Moss (Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Chanel)  en Twiggy (één van de eerste supermodellen ter wereld in de jaren 60)

Sterker nog, er zijn heel veel modellen met kleine borsten. Fashiondesigners vind kleinere borsten vaak fraaier in hun creaties. Dit in tegenstelling tot lingeriecampagnes, badmode en de foto's die we in de playboy zien, daar zijn de borsten vaak groter (al dan niet natuurlijk)

Maar goed, om terug te komen op de vraag. Ik heb geen idee wat deze vrouwen gebruikte. Ik kan wel zeggen dat het allemaal klopte. Soms stonden ze op de foto dat het graatmager waas. Dat vind ik persoonlijk ook weer de keerzijde van de medaile en niet zo fraai, maar wanneer ze gewoon gefotografeerd werden zoals ze waren, dan kan dat best fraai zijn. Ik laat even drie foto's zien van de drie eerder genoemde modellen:


Milla Jovovich

   


10 dingen voor in de studio....

...die in eerste instantie geen bal met je foto's te maken hebben, maar wel erg handig zijn.

1) Een strijkplank en strijkbout

Jazeker, niets is zo vervelend als een model haar koffer opentrekt, een leuke blouse tevoorschijn tovert en deze vol met kreukels zit. Ja, thuis misschien nog wel mooi gestreken, maar in de koffer helemaal vernachelt. Voor een paar tientjes heb je een strijkbout en plank en los je dat ter plekke dus even op.

2) Koffie en Thee

D'r is een regeltje met een knipoog; "don't feed the models".
Maar dit is natuurlijk onzin. Ook modellen vallen om als ze geruime tijd niets te eten of te drinken krijgen. Als fotograaf ben je niet alleen degene die op het knopje drukt, maar iedereen die bij jou in de studio is, is te gast. En je moet een goede gastheer zijn. Een koffiezetapparaat (of Senseo) is, samen met een waterkoker want niet iedereen drinkt koffie, toch wel het minimum. Ook een paar flessen frisdrank zijn misschien geen overbodige luxe.
Koekjes doen het ook altijd goed. Maar als je lang in de studio zit, zorg dan ook voor broodjes of iets dergelijks. De tijd dat modellen maatje 32 of 34 moesten hebben is voorbij. Tegenwoordig mogen ze best wat eten hoor.


Maak ook af en toe een foto van hoe er gewerkt wordt.
Ten eerste is het voor jou een makkelijke manier om te kijken of
alles goed staat en daarnaast is het gewoon leuk om te delen

   


Terugblik op 2012

Ook 2012 komt langzaam op zijn einde. Sinterklaas is alweer eventjes vertrokken, de kerstman net. De beste platen uit de Top2000 zijn al voorbij. Tijd om dus eens terug te blikken op dit, ik mag wel zeggen, bewogen jaar.

Om te beginnen mag ik jullie lezers allemaal bedanken. Ondanks dat mijn Nederlands niet perfect is zijn er toch bijna 25.000 duizend mensen geweest die ik heb kunnen helpen of vermaken met mijn artikeltjes hier.

Het was niet altijd even makkelijk om consequent te kunnen bloggen; ik heb het druk gehad dit jaar. Ik denk dat ik het altijd wel druk zal hebben, maar goed. Zoals jullie vorig jaar hebben kunnen lezen, zou 2012 eigenlijk doorgaan op de voet waar ik gebleven was. Op bepaalde punten is dat gelukt, op andere punten is dat totaal anders gegaan als dat ik in eerste instantie had gedacht.

Wat dit jaar wel degelijk uitgebreid is, is de modelfotografie. Maar daar kreeg ik ook tijd voor omdat ik zelf in de eerste helft van dit jaar had besloten met voetbalfotografie te stoppen.
Ja, dit jaar gestopt met voetbal. Het was een bewuste keuze. Het leverde me gewoon niet genoeg geld meer op vergeleken met de tijd die erin gestoken moest worden. Daarnaast was ik ook veel te veel tijd kwijt aan alles. En ik wilde meer foto's maken die ik zelf voor ogen had. Ik zou dat gat op gaan vullen met modelfotografie.


Week 2 van 2012: Winterkampen in Turkije. Veel regen, maar ook zon gehad; lees hier meer

   


Het is toch te mooi om waar te zijn......


Klik op de afbeelding voor meer info

   

Pagina 1 van 8

<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>
joomla template

Alle artikelen op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Het auteurschap ligt bij de auteur: Jeroen de Jong. Ook de getoonde foto's vallen onder het auteursrecht van de maker. In alle gevallen, behalve de artikelen in de categorie De Geschiedenis Van De Fotografie is dat eveneens Jeroen de Jong. In de rubriek De Geschiedenis Van De Fotografie is het de fotograaf waar het artikel over gaat. Gebruik van beelden of andere info van deze site is zonder vooraf schriftelijke toestemming niet toegestaan.